Kış hazırlıkların vazgeçilmezi tamda mevsimiyken turşu yapmadan olmaz.Bu kez fazla görülmemiş bir tarifle sizlerleyim kırmızı biberi ailece çok seviyoruz eee lahana da cabası neden ikisi birleşmesin muhteşem bir lezzet pişman olmayacaksınız.
MALZEMELER:
yarım orta boy beyaz lahana
10 adet kırmızı kapya biber
3 adet havuç
9 diş sarımsak
8 adet acı biber
sirke
kaya tuzu
su
YAPILIŞI:
lahanalar ince doğranır havuçlar içine rendelenir isteğe göre içine doğranmış kırmızı biberde eklenir.İçine 6 diş sarımsak çok minik olmayacak şekilde şekilde doğranır.
Ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı kaya tuzuna 1 çay bardağı sirke eklenip karıştırılır ve bu karışım doğranan malzemelerin üzerine dökülerek el ile ezilir bu arada tuzunu kontrol edip gerekirse ilave edebirsiniz.
Biberlerin içi temizlenir ve hazırlanan iç bastırılarak biberlere doldurulur ve cam kavanoza yerleştirilir.Aralarına acı biberler koyulup geri kalan sarımsaklar parçalanarak ilave edilir.
Son olarak 1 litre su 2 yemek kaşığı sirke ve 2 yemek kaşığı kaya tuzu karıştırılıp kavanoza dökülür ve ağzı sıkıca kapatılıp güneş almayan yerde 1 hafta bekletilir.Su eksik gelirse ilave edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder