- MALZEMELER: 2 adet kabugu soyulup cekirdekleri cikarilmis ayva, 1 adet cubuk tarcin, 4 adet karanfil, 1.5 su bardagi toz seker, su, ayva cekirdegi ve kabugu...........YAPILISI: ayva kabuklari tencenin dibine koyulup ayvalar uzerine yerlestirilir.Ayvalarin uzerlerine cekirdekleri serpistirilir ( koyu rengini vermesi icin) tencereye karafil ve tarcin eklenerek ayvalarin yarisina gelecek sekilde su ilave edilerek ayvalar yumusayana kadar kisik ateste kapagi kapali sekilde pisirilir.
Hakkımda
- marifetlidunyam
- Eğitimcilik ve ev hanımlığı ünvanlarını layığıyla taşımaya çalışan bir anneyim.Paylaşmanın verdiği hazzı ancak paylaşabilenler bilir diyerek denediğim lezzetleri sizlerle paylaşmak için burdayım.
18 Nis 2017
AYVA TATLISI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder