Hakkımda

Eğitimcilik ve ev hanımlığı ünvanlarını layığıyla taşımaya çalışan bir anneyim.Paylaşmanın verdiği hazzı ancak paylaşabilenler bilir diyerek denediğim lezzetleri sizlerle paylaşmak için burdayım.

18 Nis 2017

TAVUKLU PATLICAN OTURTMA

  • MALZEMELER: patlican, tavuk, yesilbiber, kirmizi ve sari biber, sarimsak, kekik, tuz, zeytinyagi, karabiber, domates ve biber salcasi, tavuk suyu, rende domates

    YAPILISI: patlicanlar alaca soyulup halka halka dogranir ve acisinin cikmasi icin 15 dakika tuzlu suda bekletilir.Tavuk haslanir ( ben yarim gogus eti 3 adet incik kullandim) didiklenir.Tavaya zaytinyagi eklenip dogranmis biberler hafif yumusayana kadar sotelenir uzerine haslanmis tavuk eklenip karistirilir salcalar ilave edilerek 3 dakika kavrulur ve domatesler eklenip kapagi kapatilarak domatesler eriyene kadar pisirilir.Uzerine Baharatlar ve tuz eklenir ic harca yarim su bardagi tavuk suyu eklenerek dinlenmeye birakilir.Patlicanlarin suyu suzulup kizartilir ve fazla yagi salmasi icin pecetenin uzerinde bekletilir.Son olarak pisirme kabinda altta patlicanlar uste tavuklu harc olacak sekilde yerlestirilip 200 derece firinda bir tasim fokurdayana kadar pisirilir.


Beğenmekten Vazgeç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder