Hakkımda

Eğitimcilik ve ev hanımlığı ünvanlarını layığıyla taşımaya çalışan bir anneyim.Paylaşmanın verdiği hazzı ancak paylaşabilenler bilir diyerek denediğim lezzetleri sizlerle paylaşmak için burdayım.

18 Nis 2017

KIYMALI LAZANYA


Malzeme : 12 adet lazanya, kasar peyniri

İç harç : 200 gram kiyma 2 ser adet kirmizi ve yesil biber tuz karabiber maydanoz zeytinyagi 1 yemek kasigi salca 1 kucuk boy sogan

Besamel sos: 1 yemek kasigi tereyag
2 yemek kasigi un
400 ml sut
Tuz karabiber
Yapilisi: lazanyalar haşlanır ic harc malzemeleri ile kiymali sos hazirlanir.
Besamel sos pisirilir
Borcama 1 sira lazanya koyulup uzerine besamel sos sürülup kiyma harci ve kasar peyniri eklenip tekrar bir sira laazanya ile kapatilir. (ben 4 kat olacak sekilde yaptim) en uste lazanya koyulup kalan besamel sos yayilir kasar peyniri eklenir. Kiyma sosu tavaya sicak su koyulup karistilir ve uzerine boca edilir. (1 su bardagi kadar) 180 derecede uzeri kizarana kadar pisirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder