Hakkımda

Eğitimcilik ve ev hanımlığı ünvanlarını layığıyla taşımaya çalışan bir anneyim.Paylaşmanın verdiği hazzı ancak paylaşabilenler bilir diyerek denediğim lezzetleri sizlerle paylaşmak için burdayım.

25 Şub 2017

KURU DOLMA

Yaşadığım yöreye ait olmasa da çok sevdiğim ve sık sık yaptığım bir lezzettir kuru dolma.Tarifini veren antepli arkadaşım canım Şuleciğime birkez daha teşekkürler.

MALZEMELER

patlıcan ve biber kurusu
kırık pirinç( 20 adet için 1 su bardağı)
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 rendelenmiş domates
tuz
zeytinyağı
1 orta boy ince kıyılmış soğan
2 yemek kaşığı nar ekşisi

YAPILIŞI: Biber ve patlıcanları haşlayın.iç harç için geri kalan malzemelri karıştırın ve içlerini har ile doldurum bastırarak yerleştirin yeşil biber dolması gibi kalın doldurmayın parmağınızla dibden başa dogru sıyırarak fazla iç malzemeyi boşaltın.Tencereye sıkıca yerleştirip üzerine bir tabak yada agırlık yapabilecek bir şey ortup tabagın yarısına gelecek kadar su ilave ederek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder