Hakkımda

Eğitimcilik ve ev hanımlığı ünvanlarını layığıyla taşımaya çalışan bir anneyim.Paylaşmanın verdiği hazzı ancak paylaşabilenler bilir diyerek denediğim lezzetleri sizlerle paylaşmak için burdayım.

15 Eki 2016

AŞURE

Hayırlsıyla bir Muharrem ayına daha kavuşmak nasip oldu bu mübarek günleri güzel berektli bir lezzetle taçlandırmak gerek tüm aşure sevenler için tarifimi paylaşıyorum,Şimdiden söyleyeyim bizim evde aşurede fasülye nohut ve mısır sevilmediği için koymadım siz arzuya göre önceden haşlayıp ilave edebilirsiniz.

MALZEMELER:
 2 su bardağı aşurelik buğday
2 su bardağı yaş kayısı
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı kuş üzümü
500 gram kuru incir
1 elma rendesi
7 adet karanfil
4 su bardağı toz şeker

ÜZERİNE: ceviz,fındık,nar,tarçın

YAPILIŞI: bir gece önceden buğdayı yıkayıp suda bekletin.Kayısı ve incirleri ortadan ikiye bölüp uda bekletin aynı şekilde kuru üzüm karanfil ve kuş üzümünüde suda bekletin.Böylece kirli suları çıkmış hem daha beyaz hemde kolay pişen bir aşureniz olacak.Sabah tüm malzemeleri süzüp buğdayı derin bir tencereye alıp ( ben 6 litrelik tencere kullandım) üzerine dolmasına 5 parmak kalacak şekilde su ilave edin  ve kaynayınca diğer malzemelerini ekleyin tüm malzemeler kaynayınca yavaş yavaş şekerini ilave edin tadını kendi damak tadınıza göre ayarlayın.Aşure kıvam almaya başlayınca 1 elmayı içine rendeleyin versa portakal kabuğuda kullanabilirsiniz.Aşureniz sıvı krema kıvamına gelince ocaktan indirin ve kaselere doldurun soğuyunca üzerini süsleyip servis edin sağlıklı günlerde yiyin inşallah.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder