Hakkımda

Eğitimcilik ve ev hanımlığı ünvanlarını layığıyla taşımaya çalışan bir anneyim.Paylaşmanın verdiği hazzı ancak paylaşabilenler bilir diyerek denediğim lezzetleri sizlerle paylaşmak için burdayım.

20 Eki 2016

PIRASALI BÖREK

Mis gibi leziz mi leziz bir tarif, kış mevsiminin en vitaminli yiyeceklerinden biri olan pırasa bu tarifte dahada güzelleşti mutlaka denemelisiniz


MALZEMELER:
3 adet yufka
Yarım bağ pırasa
1 havuç
zeytinyağı,karabiber,tuz,şeker

SOS: 1 kase yoğurt,sıvıyağ,su

YAPILIŞI: pırasalar ince halka şeklinde doğranıp yıkanır suyu süzülüp zeytin yağı eklenmiş yapışmaz tava yada tencerede sotelenir rengi sararıp yumuşayınca içine rendelenmiş havuç ilave edilir havuçlarda yumuşayınca tuz 1 çay kaşığı karabiber yaım çay kaşığı şeker ilave edilir ve ocaktan alınır. Ayrı bir kapta yoğurt,sıvıyağ ve az su eklenip bir sos hazırlanır.
Yufka geniş bir yere serilir üzerine sos sürülür ve hacın üçte biri her tarafına yayılır,ikinci yufka üzerine serilir ve tekrar her tarafı soslanıp harç yayılır.üçüncü yufkada üzerine eklenip aynı işlem tekrarlanır ve önce iki kenarı içeri katlanıp rulo yapılır ortadan ikiye kesilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınır ve üzerine yumurta sarısı isteğe göre çörek otu eklenip pişirilir.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder