Hakkımda

Eğitimcilik ve ev hanımlığı ünvanlarını layığıyla taşımaya çalışan bir anneyim.Paylaşmanın verdiği hazzı ancak paylaşabilenler bilir diyerek denediğim lezzetleri sizlerle paylaşmak için burdayım.

15 Eki 2016

FIRIN POŞETİNDE GÜVEÇ

Güveciniz yok ama güveç yemeyi de çok sevenlerdenseniz çom pratik bir tarif mutlaka deneyin.

MALZEMELER:
Yarım kilo kuşbaşı et
4 ort boy patates
2 kırmızı biber
4 sivri biber
1 soğan
tuz,kekik,salça,karabiber,tereyağı,zeytinyağı,su

YAPILIŞI:
Patates ve biberler iri küpler halinde doğranır ve et ile birlikte derin bir kaba alınır.İçine 2 yemek kaşığı salca,tuz,kekik,karabiber,2 yemek kaşığı zeytinyağı,2 yemek kaşığı tereyağı eklenir.iyice karıştırılıp fırın poşetine alınır kaba 1 su bardağı su eklenip çalkalanır ve poşetin içine dökülür 1 adet soğan koyulup ağzı sıkıca bağlanır ve üzerine bıçakla bikaç delik açılıp 200 derece fırında 50 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder