Güveciniz yok ama güveç yemeyi de çok sevenlerdenseniz çom pratik bir tarif mutlaka deneyin.
MALZEMELER:
Yarım kilo kuşbaşı et
4 ort boy patates
2 kırmızı biber
4 sivri biber
1 soğan
tuz,kekik,salça,karabiber,tereyağı,zeytinyağı,su
YAPILIŞI:
Patates ve biberler iri küpler halinde doğranır ve et ile birlikte derin bir kaba alınır.İçine 2 yemek kaşığı salca,tuz,kekik,karabiber,2 yemek kaşığı zeytinyağı,2 yemek kaşığı tereyağı eklenir.iyice karıştırılıp fırın poşetine alınır kaba 1 su bardağı su eklenip çalkalanır ve poşetin içine dökülür 1 adet soğan koyulup ağzı sıkıca bağlanır ve üzerine bıçakla bikaç delik açılıp 200 derece fırında 50 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder