Hakkımda

Eğitimcilik ve ev hanımlığı ünvanlarını layığıyla taşımaya çalışan bir anneyim.Paylaşmanın verdiği hazzı ancak paylaşabilenler bilir diyerek denediğim lezzetleri sizlerle paylaşmak için burdayım.

5 Eki 2016

DOMATES SOSLU PALAMUT

Avlanma yasağının kalkmasıyla hem tezgahlar hemde midelerimiz bayram etmeye başladı desek yalan olmaz herhalde.Protein deposu balıklar özellikle küçük çocuklu evlerin vazgeçilmezi olmalı ama evde balık kokusundan hoşanlamayanlar için güzel bir o kadar da kokusuz bir tarifim var kış için hazırladığım soslarımın ikinci kullanım alanıda böylelikle ortaya çıkmış oldu sözü fazla uzatmadan hemen tarife geçeyim..

MALZEMELER :
 1 adet dilimlenmiş palamut ( bu işi balıkçılara da yaptırabilirsiniz.)
1 kavanoz kışlık domates sosu
1 yemek kaşığı minik parçalara ayrılmış tereyağı
tuz
kekik

YAPILIŞI: dilimlenmiş palamut yıkanıp suyu süzülür ve çok az sıvıyağ ile yağlanmış borcama alınır.Üzerine tuz serpilir ve domates sosu her tarafını kaplayacak şekilde yerleştirilir.Tereyağı minik parçalar halinde bir kaç yere gelecek şekilde koyulur az kekik serpilerek 200 derece fırında sos suyunu çekene kadar pişirilir.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder