Hakkımda

Eğitimcilik ve ev hanımlığı ünvanlarını layığıyla taşımaya çalışan bir anneyim.Paylaşmanın verdiği hazzı ancak paylaşabilenler bilir diyerek denediğim lezzetleri sizlerle paylaşmak için burdayım.

16 Ara 2016

FİNCAN KEK

Tatlı severlere 10 dakikada hazır istediğiniz ölçüde yapabileceğiniz ayrıca bayatlamaya fırsat vermeden tüketebileceğiniz kabarma garantili bir kek tarifim var ;)

MALZEMELER:
yarım su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 yumurta
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı tarçın
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıcak su
un
yarım paket vanilya
yarım paket kabartma tozu

YAPILIŞI: şeker ve yumurtayı iyice çırpın içine sıvıyağ süt ve suyu ekleyip karıştırın ve diğer malzemeleri ekleyim akışkan bir kıvam elde edin.fincanlarınızın içini yağlayıp yarısına kadar doldurun.fincanları bir tencereye yerleştirin ve fincanların yarısına gelecek şekilde su  ile doldurun tencerenin üzerine 2 kat havlu kağıt yada orta kalınlıkta bir bez örtüp kapağını kapatın su kaynayana kadar yüksek ateş kaynadıktan sonra kısık ateşte ortalama 10 dakika pişrin.Pişen keki ters çevirip çıkarın ister sade isterseniz üzerini sos ekleyerek tüketebilirsiniz.bu tarifle ortalama 4 adet kek çıkıyor orta buyuklukte fincan ile.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder