Hakkımda

Eğitimcilik ve ev hanımlığı ünvanlarını layığıyla taşımaya çalışan bir anneyim.Paylaşmanın verdiği hazzı ancak paylaşabilenler bilir diyerek denediğim lezzetleri sizlerle paylaşmak için burdayım.

22 Eyl 2016

GÜVEÇTE ETLİ KURU FASÜLYE

Kış ayları yaklaşırken kışın en sevilen yemeği kuru fasülyeyi unutmak olmazdı hele birde etli olursa..
yanında şalgamla yada turşuyla daha da lezzetlenen bu yemeği yapmayan kalmasın diye işte tarifi sizlerle
MALZEMELER
2 su bardağı kuru fasulye onceden ıslatılmış olacak
250 gram kuşbaşı doğranmış dana eti
1 soğan ( ben bütün atıp pişince çıkarıyorum)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı : güveç ocakta ısıtılıp içine sıvıyağ ve etler eklenip sürekli karıştırılarak etlerin suyunu salıp tekrar çekmesi beklenir.Sürekli karıştırınki etler kızarmasın üzerine fasulyeler ve soğan eklenir salçalar koyulup tereyağı eklenir ve yağ eriyene kadar karıştırılır.Üzerine 1 parmak geçecek kadar kaynar su eklenip güvecin ağzı uygun tencere kapağı ile kapatlarak harlı ateşte suyunu çekene kadar pişirilir eğer suyu az gelirse yüksek ateşteyken kaynamış su ilave edilebiir.Pişmeye yakın tuzu eklenir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder