Hakkımda

Eğitimcilik ve ev hanımlığı ünvanlarını layığıyla taşımaya çalışan bir anneyim.Paylaşmanın verdiği hazzı ancak paylaşabilenler bilir diyerek denediğim lezzetleri sizlerle paylaşmak için burdayım.

16 Eyl 2016

RULO PİZZA POĞAÇA

Çok pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tarifle başlamak istiyorum.Ani gelen misafire ne yapsam diye dusunenlerdenseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:
 1 çay bardağı ılık sut
Yarim paket instant maya
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Sos : 1 yemek kaşığı salca
1 çay kaşığı kekik
Yarim çay kaşığı karabiber
1 yemek kasigi sıvıyağ
Yarim çay bardağı su

İC HARCI :
sucuk, kırmızı ve yeşil biber, konserve mısır rendelenmis kasar peyniri ( kasar peyniri 1 su bardagi digerleri yarim cay bardagi ölçüsünde)

Yapılış : süt maya ve sekeri karıştırın icine sıvıyağ tuz ve unu ekleyerek ele yapismayan bir hamur elde edip dinlenmeye bırakın. Hamurunuz dinlenirken ic harci hazırlayın. Bunun icin sos malzemelerini bir kapta iyice karıştırın. ic harci olacak malzemeleri ayri bir kapta minik doğrayın ve harmanlayin.
Hamurunuzu merdane ile dikdortgen şeklinde büyütün ve ortadan ikiye ayırın, parçalara sosu surup uzerine ic harci esit sekilde yayin ve rulo yapın. Rulolari 3 parmak genisliginde kesip bicakla uzerine hafif bastirarak yağlı kağıt serilmis tepsiye dizin kenarlarina yumurta sarısı sürüp uzerine susam ekleyerek 180 derecede pişirin. Afiyet olsun.
     



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder